Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
I huvudet på en tiokampare - min uppladdning inför Mångkamps SM
2016-08-08 09:39
Hallå alla där ute :) 

I brist på frekvent närvaro i resultatlistorna den senaste tiden tänkte jag skriva lite här i stället så att jag inte helt faller bort från radarn. 

Jag kommer precis ur en väldigt bra träningsperiod både fysisk och tekniskt där kroppen har varit mottaglig för hård träning och en del ny teknik har börjat sätta sig framförallt i längden, diskusen och spjutet. Jag fick tyvärr ge upp första delen av säsongen med EM och OS-satsning då jag låg sjuk i både halsfluss och njurbäckeninflammation i flera veckor i sträck. Vi bestämde att jag behövde ett par månader med kontinuerlig träning för att kunna prestera på topp igen så sen början av juni har jag kört hårt. 

Målet nu är inställt på Mångkamps SM i Falun den 10-11 sep. Jag känner så otroligt starkt att jag ska tillbaka och göra en bra tiokamp igen och hota mitt personliga rekord. Mina långvariga problem med foten har släppt helt den senaste månaden och jag har kunnat pressa på både min löpning och hoppen och det har varit sjukt kul! Nu väntar lättare veckor med höjd intensitet för att få ut krutet ordentligt på SM. Jag ska vara som en hingst när jag går ner i blocken!

Jag tror väldigt starkt på att varje stor framgång ofta föregås av en stor utmaning och ofta också en upplevd "motgång". 

Så här försöker jag se på en tiokamp som är det överlägset mest krävande som händer i mitt liv. Det handlar om vem du blir under resan mot tävlingen och under hela tiden som din karriär pågår, inte resultatet, inte placeringen, utan vem du blir. Blir du en trött medelmåtta i mängden som viker ner sig när något går åt pipan och slår på TVn och tröstar sig själv med några öl och en pizza. En som ofta klagar på hur dålig världen är men gör föga för att själv göra skillnad. En som hoppas på snabba och lätta cash och ett inte alltför utmanande och krävande jobb. ELLER blir du den du innerst inne vill vara? En kämpe, en entusiast, en "giver", någon som ger mer än hen tar, blir du den bästa versionen av dig själv? Blir du en förebild, en ledare inom ditt område, en glädjespridare? Det ligger bara i dina egen händer. Att lägga sitt öde i någon annans händer än sina egna är att vanära det liv som du har blivit given. Jag försöker vara väldigt noggrann med att tänka att min framgång inte styrs av någon annan. Jag har alltid ett val, att omge mig med rätt personer, att peppa på dem, att se deras styrkor och dra nytta av dem, att se till att jag bidrar till dem för att de i sin tur ska vilja hjälpa mig på min väg. 

I tiokamp är det flight or fight som gäller. Hjärnan och kroppen vill bara lägga ner skiten. Det är ofta ångest på hög nivå om du inte aktivt jobbar med dina tankar. Men någonstans är det värt det. Jag tjänar inte mycket pengar på min karriär, jag har mer ont än njuter av min tillsynes hälsosamma kropp, jag offrar mycket för att kunna hålla på med det här. Men det är en once in a lifetime opportunity för personlig utveckling och upplevelser. Det är värt varenda spya när saker faller på plats, när kroppen svarar och adrenalinet sprutar, när du har sprungit klart och tittar upp på solen och himlen och tänker "Det är det här jag var menad för att göra". Då kommer tårarna, tacksamheten och glädjen för livet. Och stoltheten. Du är nu där du innerst inne vill vara, och du är den person du innerst inne vill vara. Du är du och ingen annan har valt det här livet åt dig. Du är fullständigt närvarande, du är fri. 

"And once the storm is over you won’t remember how you made it through, how you managed to survive. You won’t even be sure, in fact, whether the storm is really over. But one thing is certain. When you come out of the storm you won’t be the same person who walked in. That’s what this storm’s all about.”

Läs mer om vad som motiverar en tiokampare under Motivation »

GO OUT AND ROCK THE WORLD!

Petter
"

Nyhetsarkiv
10 par skor på hyllan 2017-08-21 19:49
Ett stort beslut2017-04-02 19:31
Tillbaka på banan!2016-02-12 10:52
Tråkiga nyheter2015-06-22 12:08
Mitt 20142014-09-09 19:50
Säsongen hittills2014-08-18 05:09
Se loppet här!2014-05-27 14:06
100% eko idag!2014-01-30 16:15
 
Intervju med TV4 inför EM i Göteborg
Sponsorer