Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Skola
Utbildningen på KTH


Att plugga vid sidan om friidrottskarriären har visat sig passa mig perfekt!

Jag läste Naturvetenskap på gymnasiet i Malmö utspritt på fyra år och nu läser jag till Civilingenjör inom Energi och Miljö på KTH på halvfart i Stockholm för att få den tiden till idrotten som krävs för att bli bäst! Samtidigt ger plugget en chans att stimulera hjärnan och hålla sig socialt aktiv även utanför friidrottsvärlden vilket är viktigt för mig och min personliga utveckling också. Men friidrotten kommer alltid i första hand vilket betyder att jag bland annat har anpassat studietakten till 50% och att jag ibland måste ta ledigt för att åka på tävlingar och träningsläger.

Utbildningen på KTH är intensiv och kräver mycket närvaro i skolan vilket jag ser som en lyx då teoriböckerna inte ger lika bra kunskaper som bra föreläsningar, seminarier och laborationer.

KTH är Sveriges största tekniska läroinstitut och det märks på nivån i matte- och datakurserna. Jag har nu rikta in mig mot hållbar samhällsplanering och stadsutformning och drömmer om att bli en världsledande samhällsstrateg inom skapandet av hållbara städer i framtiden. 
 
 
Intervju med TV4 inför EM i Göteborg
Sponsorer